Prísady do kvasu

Foamsol 100ml - na zabránenie penenia

  • Foamsol sa používa na zabránenie tvorby peny pri kvasení. Taktiež zabraňuje tvorbu peny pri varení v kotloch,čím dosiahneme lepšiu čistotu pri kvasení a pálení. Zároveň ušetríme čas aj palivo na kúrenie.

5.69 €
Ingrediente pentru piure pentru fructe de padure

Všetky zložky potrebné na riadenú fermentáciu na maximalizáciu arómy a výťažku alkoholu

12.83 €
Kvasná zátka

Kvasná zátka pomáha predchádzať zoctovaniu kvasu. 


Pripevníte ho do otvoru kvasnej nádoby naplnenej kvasom. Do kvasnej zátky nalejte vodu a spozorujte, ako uniká CO2, voda v zátke bublinkuje.


3.11 €
Kyselina citrónová 10 dkg

Používa sa na nastavenie hodnoty pH kvasu, a na čistenie zariadení používaných na varenie a drvenie plodov. Plody majú inú kyslosť v závislosti od plemena, výnosu, roka a stavu zrelosti. Kyslosť plodov poskytuje významnú ochranu proti škodlivým mikroorganizmom. Na ochranu proti baktériám a plesniam musí byť pH hodnota kvasu upravená v rozmedzí  2,8 a 3,2 pridaním kyselín. Úprava pH by sa mala začať bezprostredne po rozklade pektínu

1.12 €
Kyselina vínna - 10 dkg

Plody majú inú kyslosť v závislosti od plemena, výnosu, roka a stavu zrelosti. Kyslosť plodov poskytuje významnú ochranu proti škodlivým mikroorganizmom. Na ochranu proti baktériám a plesniam musí byť pH hodnota kvasu upravená v rozmedzí  2,8 a 3,2 pridaním kyselín. Úprava pH by sa mala začať bezprostredne po rozklade pektínu

2.83 €
Opti White -kvasinkové živiny

OPTI WHITE

Opti WHITE® je špeciálný biologický prípravok so silnými antioxidačnými vlastnosťami. Od okamihu aplikácie zabraňuje oxidačným procesom a pomáha chrániť chuť a vôňu charakteristickú pre ovocie,podporuje účinok antioxidantov a veľkou mierou prispieva k aromatickej kvalite pálenky. Opti White tiež slúži ako živina pre kvasinky. 



4.55 €
Pektin-degradujúci enzým

Rozkladom pektínov enzýmom dochádza k stekuteniu kvasu a tým sa dosiahne lepšie prekvasenie a väčšia výťažnosť aromatických látok. Odstraňuje nepriaznivý účinok oxidácie,znižuje riziko mikrobiálnej kontaminácie, oxidácia je rýchlejšia a rovnomernejšia. Použitím enzýmu sa zvýši výnosnoť alkoholu, zatiaľ čo destilát bude bohatší na chute.

Dávkovanie: 1 vrecko / 100 l



6.54 €
Prémium kvasinky D51 228

Vysoko kvalitná aróma, chovné kvasinky odolné voči chladu. Odporúčame na kvasenie najjemnejších plodov!  Zvyšuje typickú odrodovú vôňu ovocia.


5.69 €
Rmutovacie prísady na voňavé ovocie

Všetky zložky potrebné na riadenú fermentáciu na maximalizáciu arómy a výťažku alkoholu.

13.69 €
Rmutovacie prísady na voňavé ovocie

Všetky zložky potrebné na riadenú fermentáciu na maximalizáciu arómy a výťažku alkoholu

10.83 €
Suroviny na drvenie orechov

Všetky zložky potrebné na riadenú fermentáciu na maximalizáciu arómy a výťažku alkoholu

11.40 €
Uvaferm CM kvasinky

Kvasinky Uvaferml CM sa odporúčajú najmä na fermentáciu  bobúľ. Vďaka svojej veľkej studenej tolerancie umožňuje proces kvasanie od 10 stupňov.

Obsah 20 g balenia na 100 l kvasu.

2.31 €
Bezpečnostné opatrenia pri pálení domácej pálenky
Zaujímavosti, recepty

Bezpečnostné opatrenia pri pálení domácej pálenky

Destilácia nie je detská hra, ale veda, ktorá sa môže ľahko stať nebezpečnou, ak človek nevie, čo má robiť, alebo nevenuje dostatočnú pozornosť bezp..
Čítajte ďalej

Kto si sám páli pálenku,ten...

  • presne vie, čo bude obsahovať destilačný kotol,
  • sám sa rozhoduje o tom, či sa bude sústrediť na kvantitu alebo kvalitu,
  • pripraví pálenku podľa vlastnej chuti,
  • sa sám stará o celý proces pálenia,
  • pije to, čo si sám vypálil