Panvica WOK

Panvica WOK

Medený wok poskytuje vysokú teplotu na prípravu najchutnejších a najzdravších

potravín. Na tejto panvici môžeme pripraviť chrumkavú zeleninu a chutnejšie jedlá. Pri vyprážaní je dokonca aj malý alebo bohatý olej perfektnou voľbou, ale vynikajúci je aj na varenie, parenie a opekanie.

Tvar woku sa najviac podobá prierezu gule, vďaka jeho dutému tvaru a vynikajúcej tepelnej vodivosti medi je jedlo uvarené za 25 - 30% menej času.

Panvica Wok je vyrobená z 2 vrstiev materiálu, vonkajšia vrstva je meď, vnútorná vrstva je cín, celková hrúbka steny je 1,5 mm, priemer je 31 cm.

Rukoväť a ušná časť sú vyrobené z nádherne tvarovanej mosadze, upevnené nitmi, čím zaisťujú stabilné držanie.

Možno použiť na všetky typy varných dosiek okrem indukčných.

Dostupnosť:
do 2-3 dní
Model:
10530
114.26 €

Taliani si sú stopercentne istí, že pravú polentu je možné variť iba na medenej panvici a nezameniteľnú chuť rizota dosiahnete jedine varením v medenej panvici. Preto sú medené hrnce v odborných kruhoch tak vysoko cenené, že sa bez nich nezaobíde žiadna vynikajúca reštaurácia alebo kaviareň.


Čistenie:

Vonkajší medený povrch mení svoj odtieň v dôsledku použitia a tepla. Na čistenie nikdy nepoužívajte drsnú stranu hubky na umývanie riadu ani iné drsné prostriedky. Namiesto toho ponorte mäkký povrch špongie do octu, potom posypte malými zrnkami soli a po odstránení zvyškov jedla neutrálnym čistiacim prostriedkom pretrite medeným povrchom. Opláchnite po vyčistení octom.

Vnútorný pocínovaný povrch vyčistite špongiou na umývanie riadu a možno ho vyčistiť bežným čistiacim prostriedkom na riad. Ak sa tam jedlo počas varenia pripáli, namočte ho na pol dňa do vody na umývanie riadu.

Panvicu je možné čistiť aj v umývačke riadu, odporúčame však šetrnejšie ručné umývanie riadu.