Panvica WOK
Medený wok
poskytuje vysokú teplotu na prípravu najchutnejších a najzdravších
potravín. Na
tejto panvici môžeme pripraviť chrumkavú zeleninu a chutnejšie jedlá. Pri
vyprážaní je dokonca aj malý alebo bohatý olej perfektnou voľbou, ale
vynikajúci je aj na varenie, parenie a opekanie.
Tvar woku sa
najviac podobá prierezu gule, vďaka jeho dutému tvaru a vynikajúcej tepelnej
vodivosti medi je jedlo uvarené za 25 - 30% menej času.
Panvica Wok je
vyrobená z 2 vrstiev materiálu, vonkajšia vrstva je meď, vnútorná vrstva je
cín, celková hrúbka steny je 1,5 mm, priemer je 31 cm.
Rukoväť a ušná
časť sú vyrobené z nádherne tvarovanej mosadze, upevnené nitmi, čím zaisťujú
stabilné držanie.
Možno použiť na
všetky typy varných dosiek okrem indukčných.
Taliani si sú stopercentne istí, že pravú polentu je možné variť iba na medenej panvici a nezameniteľnú chuť rizota dosiahnete jedine varením v medenej panvici. Preto sú medené hrnce v odborných kruhoch tak vysoko cenené, že sa bez nich nezaobíde žiadna vynikajúca reštaurácia alebo kaviareň.
Čistenie:
Vonkajší medený povrch mení svoj odtieň v dôsledku použitia a tepla. Na čistenie nikdy nepoužívajte drsnú stranu hubky na umývanie riadu ani iné drsné prostriedky. Namiesto toho ponorte mäkký povrch špongie do octu, potom posypte malými zrnkami soli a po odstránení zvyškov jedla neutrálnym čistiacim prostriedkom pretrite medeným povrchom. Opláchnite po vyčistení octom.
Vnútorný pocínovaný povrch vyčistite špongiou na umývanie riadu a možno ho vyčistiť bežným čistiacim prostriedkom na riad. Ak sa tam jedlo počas varenia pripáli, namočte ho na pol dňa do vody na umývanie riadu.
Panvicu je možné čistiť aj v umývačke riadu, odporúčame však šetrnejšie ručné umývanie riadu.